Leraren gaan staken voor hoger loon, scholen vragen kabinet mee te betalen

Leraren eisen een loonsverhoging van 12 procent en willen daarvoor in de herfst stakingen organiseren. De basis- en middelbare scholen willen de lonen wel verhogen, maar zien te weinig financiële ruimte. Daarom vragen ze of het ministerie van Onderwijs kan bijspringen.
Economie - News
Economie - News
Vorig jaar gingen de lonen van basisschoolleraren al met 10 procent omhoog om ervoor te zorgen dat ze niet minder verdienen dan hun collega's in het voortgezet onderwijs. Maar doordat de inflatie sinds de zomer van 2022 flink is opgelopen, vinden de docenten een extra loonsverhoging noodzakelijk.

"Met de lerarentekorten die er zijn, gaan we niet accepteren dat er geen inflatiecorrectie komt. Hoe krijgen we leraren en schoolleiders dan richting dit vak?", vraagt Thijs Roovers van onderwijsvakbond AOb zich hardop af.

Om hun eis kracht bij te zetten, leggen de leraren op 5 oktober voor een dag het werk neer. Dat doen ze samen met hun collega's op middelbare scholen. Dat heeft een aantal onderwijsvakbonden woensdag aangekondigd.

De bonden kiezen bewust voor oktober, zodat de klassen het schooljaar normaal kunnen beginnen. Er komt geen demonstratie op het Malieveld. Waarschijnlijk worden acties op of nabij de scholen georganiseerd.
Bron: nu

1 Yorumlar

  1. Leraren eisen een loonsverhoging van 12 procent en willen daarvoor in de herfst stakingen organiseren. De basis- en middelbare scholen willen de lonen wel verhogen, maar zien te weinig financiële ruimte. Daarom vragen ze of het ministerie van Onderwijs kan bijspringen.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski