Verdachte van verbergen lichaam Gino (9) is vrij en ontkent iedere betrokkenheid

De tweede verdachte in de zaak rond de dood van de negenjarige Gino is dinsdagavond vrijgelaten. Youri F. werd donderdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het verbergen van het lichaam. "Hij ontkent iedere betrokkenheid", zegt zijn advocaat tegen NU.nl.
Gino - Algemen
Gino - Algemen
F. wordt verdacht van betrokkenheid bij het verbergen van het lichaam van Gino. Hoofdverdachte Donny M. heeft al bekend dat hij de jongen heeft ontvoerd, misbruikt en gedood.
"Hij is inderdaad bevriend geweest met Donny M.", bevestigt F.'s advocaat Shauni Lousberg. Maar toen de verdenkingen aan het adres van M. naar buiten kwamen, heeft F. "volledig afstand genomen van de vriendschap", zegt de advocaat. Vanaf dat moment "is er ook geen contact meer tussen de beide heren geweest".
F. wordt niet voorgeleid aan de rechter-commissaris, maar blijft wel verdachte in de zaak. Hij en zijn advocaat wachten nu af welke beslissing het Openbaar Ministerie neemt: vervolgen of niet. Lousberg verwacht dat het nog even kan duren voordat die beslissing valt.

Volgens de advocaat is haar cliënt "ontdaan" en "geëmotioneerd" door de hele situatie. "Mijn cliënt heeft ook volledige medewerking aan het onderzoek verleend, omdat hij ook wil dat de onderste steen boven komt."
nu

1 Yorumlar

  1. De tweede verdachte in de zaak rond de dood van de negenjarige Gino is dinsdagavond vrijgelaten. Youri F. werd donderdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het verbergen van het lichaam. "Hij ontkent iedere betrokkenheid", zegt zijn advocaat tegen NU.nl.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski