D66-leider Kaag verlaat de politiek na verkiezingen: 'Vraagt te veel van mijn gezin'

Sigrid Kaag is bij de aankomende verkiezingen niet meer de lijsttrekker van D66. Ze zegt in een interview met Trouw dat haar werk te belastend is voor haar gezin. De demissionair minister van Financiën wordt ernstig bedreigd en zwaar beveiligd.
D66-leider Kaag
D66-leider Kaag 
De 61-jarige Kaag gaat tot het aantreden van een volgend kabinet door als demissionair minister van Financiën en vicepremier. Daarna vertrekt ze uit de Nederlandse politiek.

Kaag weet nog niet wat ze daarna gaat doen en of dat in Nederland zal zijn. Ook is nog niet bekend wie haar opvolgt.
"Mijn werk heeft een zware wissel getrokken op mijn kinderen en mijn man", zegt Kaag in gesprek met Trouw. "Ik kwam terug naar Nederland omdat ik echt dacht: hier kan ik iets betekenen en het goede proberen te doen. Maar het heeft te veel van mijn gezin gevraagd. Ik vind dat ik dit niet nog een keer mag vragen."
D66 is niet de enige partij die op zoek moet naar een lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Eerder kondigde demissionair premier Mark Rutte (VVD) aan dat hij de politiek gaat verlaten. Ook CDA-leider Wopke Hoekstra stelt zich niet meer beschikbaar voor het lijsttrekkerschap. Hij blijft voorlopig wel politiek actief.
nu

1 Yorumlar

  1. Sigrid Kaag is bij de aankomende verkiezingen niet meer de lijsttrekker van D66. Ze zegt in een interview met Trouw dat haar werk te belastend is voor haar gezin. De demissionair minister van Financiën wordt ernstig bedreigd en zwaar beveiligd.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski