Nog geen akkoord bereikt over migratie, kabinet praat vandaag verder

Het kabinet is het nog niet eens over een maatregelenpakket dat het aantal migranten omlaag moet brengen. Vrijdag wordt verder gesproken, in de hoop er alsnog uit te komen. Het is de vraag of het kabinet-Rutte IV de kwestie overleeft.
VVD-leider Mark Rutte
VVD-leider Mark Rutte
De top van het kabinet kwam donderdagavond opnieuw bijeen om over migratie te praten. VVD-leider Mark Rutte had zijn partij beloofd dat er deze week een pakket met strengere asielmaatregelen zou liggen. Hij zette de boel daarom woensdagavond bij een eerste overleg al op scherp.

Het overleg van donderdag duurde bijna vijf uur. Rond 2.00 uur 's nachts kwamen de kabinetsleden naar buiten. Veel lieten ze niet los. Rutte sprak van "een stap in een proces van stappen".

Volgens D66-leider Sigrid Kaag was er donderdagavond geen reden om de gesprekken definitief te staken. Vicepremier Carola Schouten (ChristenUnie) zei dat het overleg inhoudelijk verliep, maar dat het geen eenvoudige kwestie is. "Als het makkelijk was geweest, waren we er al uit geweest", zei ze na afloop.

De kabinetsleden van VVD, D66, CDA en ChristenUnie praten vrijdag na de ministerraad verder. Voorafgaand aan de gesprekken moet er "nog wel een en ander worden uitgewerkt", zei minister Hugo de Jonge (CDA). Hoewel hij positief gestemd was, erkende hij dat een kabinetscrisis ook nog niet is afgewend. "We zijn er ook nog niet."
nu

1 Yorumlar

  1. Het kabinet is het nog niet eens over een maatregelenpakket dat het aantal migranten omlaag moet brengen. Vrijdag wordt verder gesproken, in de hoop er alsnog uit te komen. Het is de vraag of het kabinet-Rutte IV de kwestie overleeft.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski