Belgische politie schiet dader terroristische aanslag Brussel dood in café

De Belgische politie heeft dinsdagochtend de dader van de fatale schietpartij in Brussel doodgeschoten. De Belgische autoriteiten bevestigen dat de man om het leven is gekomen bij een vuurgevecht in een café in Schaarbeek.
Belgische
Belgische
De politie kreeg de tip dat de dader zich bevond in een café in Schaarbeek, een gemeente in het noordoosten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Na aankomst van de agenten ontstond een vuurgevecht. De politie wist de man neer te schieten.

Minister Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken) bevestigt tegenover VRT dat de man is overleden. Hij bezweek aan zijn verwondingen op weg naar het ziekenhuis.

De man moest volgens de minister nog geïdentificeerd worden om "100 procent zeker" te zijn dat het de dader betreft. Dat is inmiddels gebeurd. Het wapen dat bij de aanslag is gebruikt, is naast hem gevonden.

Bij de aanslag van maandagavond kwamen twee Zweden om het leven en raakte een taxichauffeur zwaargewond. Kort na het incident bleek dat de politie rekening houdt met een terroristisch motief. De dader was een Tunesiër die illegaal in België verbleef, zei premier Alexander De Croo dinsdagochtend.

De schutter had het waarschijnlijk specifiek gemunt op mensen met de Zweedse nationaliteit. In video's op internet zou de dader zeggen dat hij lid is van terreurbeweging IS.
source: nu

1 Yorumlar

  1. Minister Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken) bevestigt tegenover VRT dat de man is overleden. Hij bezweek aan zijn verwondingen op weg naar het ziekenhuis.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski