Groene praatjes van grootste supermarkten blijken maar weinig gaatjes te vullen

De zeven grootste supermarkten houden er meer groene praatjes op na dan daadwerkelijke acties. Wel timmeren Ekoplaza, Lidl en Albert Heijn het hardst aan de weg als het gaat om duurzame en eerlijke producten.
Supermarkten Blijken
Supermarkten Blijken
Albert Heijn, ALDI, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus zijn door onderzoekers onder de loep genomen op het gebied van klimaatplannen, eiwittransitie, duurzame landbouw en duurzame verpakkingen.

Geen van de supermarkten heeft een uitgewerkt klimaatplan om het klimaatdoel in 2050 van nul uitstoot te halen. Dat blijkt uit de Superlijst Groen 2023 van onderzoeksbureau Questionmark in samenwerking met Milieudefensie, Mighty Earth en Natuur & Milieu.

Supermarkten vinden wel dat ze een rol spelen in het terugbrengen van uitstoot, maar ondernemen volgens de onderzoekers weinig actie. "Weinig supermarkten voeren veranderingen door in de praktijk, waardoor natuur en klimaat er nauwelijks op vooruitgaan", zegt Charlotte Linnebank van Questionmark.

Albert Heijn en Lidl geven dit jaar wel inzicht in de herkomst, het transport en de teeltmethode van de verkochte producten. Daaruit blijkt dat Albert Heijn veel meer biologische producten verkoopt dan Lidl. Maar groente en fruit bij de Albert Heijn zijn wel vaker van buiten het seizoen.
nu

1 Yorumlar

  1. Geen van de supermarkten heeft een uitgewerkt klimaatplan om het klimaatdoel in 2050 van nul uitstoot te halen. Dat blijkt uit de Superlijst Groen 2023 van onderzoeksbureau Questionmark in samenwerking met Milieudefensie, Mighty Earth en Natuur & Milieu.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski