OpenAI-personeel eist ontslag van het bestuur vanwege het ontslag van Sam Altman

Door Chris Vallance, Annabelle Liang en Zoe Kleinman

In een brief trekken ze de competentie van het bestuur in twijfel en beschuldigen ze het ervan het werk van het bedrijf te ondermijnen. Ze eisen ook de herplaatsing van de heer Altman. Maar de heer Altman heeft nu een baan bij Microsoft en lijkt te willen blijven.

Sam Altman
Sam Altman
Hij en Microsoft-baas Satya Nadella zien het succes van OpenAI als essentieel, voegde hij eraan toe. Het ontslag vrijdag van een man die een van de leidende figuren is op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) schokte de technische wereld. De honderden ondertekenaars van de brief, waaronder senior medewerkers, zeggen dat ze zelf kunnen aftreden als niet aan hun eisen wordt voldaan.

Ze stellen ook dat Microsoft, de grootste investeerder in OpenAI, hen heeft verzekerd dat er banen zijn voor al het OpenAI-personeel als ze zich bij het bedrijf willen aansluiten. Een van de opmerkelijke mensen die de brief ondertekenden is OpenAI's hoofdwetenschapper, Ilya Sutskever, ondanks dat hij lid is van de raad van bestuur, die nu onder vuur ligt .

In een interview met CNBC zei de heer Nadella dat hij open stond voor het werken met OpenAI of voor het werken met de OpenAI-medewerkers die naar Microsoft komen. Op dit punt... is het heel, heel duidelijk dat er iets moet veranderen rond het bestuur [bij OpenAI]", voegde hij eraan toe en zei dat de bedrijven hierover in dialoog zouden zijn.

bron: bbc

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski