Georgia klaagt Trump aan voor aanzetten tot verkiezingsfraude in 2020

De Amerikaanse staat Georgia dient een aanklacht in tegen Donald Trump. De oud-president zou hebben geprobeerd na de presidentsverkiezing in 2020 de uitslag in Georgia te beïnvloeden en dus hebben aangezet tot verkiezingsfraude. Trump wordt aangeklaagd wegens onder meer valsheid in geschrifte en afpersing.
Donald Trump
Donald Trump
Andere aanklachten zijn onder andere het afleggen van valse verklaringen, het maken en distribueren van valse documenten en obstructie.

In de aanklacht, die volgens CNN 98 pagina's telt en 41 punten bevat, worden ook achttien anderen aangeklaagd. Het gaat om onder anderen juristen Rudy Giuliani en John Eastman, en voormalig stafchef van het Witte Huis Mark Meadows. Eerder sprak persbureau Reuters nog van dertien punten.

Trump wordt aangeklaagd voor een overtreding van de zogenoemde RICO Act. Door deze wet in de staat Georgia kunnen zelfs verdachten die indirect bij afpersing betrokken zijn vervolgd worden. De wet is oorspronkelijk ingevoerd om georganiseerde misdaad te bestrijden.
nu

1 Yorumlar

  1. De Amerikaanse staat Georgia dient een aanklacht in tegen Donald Trump. De oud-president zou hebben geprobeerd na de presidentsverkiezing in 2020 de uitslag in Georgia te beïnvloeden en dus hebben aangezet tot verkiezingsfraude. Trump wordt aangeklaagd wegens onder meer valsheid in geschrifte en afpersing.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski